Aantrekkelijke subsidie op isolatie

Aantrekkelijke subsidie op isolatie

Het isoleren van een woning kan soms een grote klus zijn wat ook veel geld kan kosten. Toch is het isoleren van je woning altijd de moeite waard. Je bent ecologisch verantwoord bezig doordat je op deze wijze energie kunt besparen en je kunt er zelf flink aan verdienen. Door het besparen van energie betaal je weer minder aan energielasten. Hoewel isoleren van je woning best wat kan kosten helpt de overheid je wel een handje met een aantrekkelijke subsidie op isolatie.

Motivatie om het dak te isoleren

De Vlaamse overheid heeft tot doel gesteld dat elke Vlaamse woning in 2020 een geïsoleerd dak moet hebben. Is je dak nog niet geïsoleerd dan zul je toch moeten isoleren om te voorkomen dat je woning ongeschikt wordt verklaard. Een goede motivatie kan zijn om gebruik te maken van de subsidie die de overheid via de netbeheerder verstrekt. Deze subsidie bestaat uit een premie van € 6,- per m² als je je dak via een aannemer laat isoleren of € 3,- als je je dak zelf gaat isoleren. Pas je naast dakisolatie nog 2 andere energiebesparende maatregelen toe, dan heb je ook nog eens recht op de totaalrenovatiepremie die start met een premie van € 1.250,-. Ditzelfde bedrag kun je nogmaals verdienen als je naast het isoleren ook je volledig dak gaat vernieuwen. Dan kom je in aanmerking voor de Vlaamse verbeteringspremie.

isolatie spuiten

Subsidies op andere vormen van isolatie

Maar niet allen voor de isolatie van je dak kun je subsidie krijgen. Ook voor de isolatie van je muren en vloeren kun je recht op hebben op subsidie. Laat je je muren langs de buitenzijde isoleren, dan ontvang je een subsidie van € 15,- per m² en dit geldt ook voor isolatie langs de binnenzijde. Laat je de spouwmuren isoleren dan staat daar een bedrag van € 6,- per m² tegenover. Ook voor vloer- en kelderisolatie ontvang je een bedrag van € 6,- per m². Maakt je isolatie uit van nog twee energiebesparende maatregelen, dan mag je ook nog de totaalrenovatiebonus aanvragen dat start met een subsidie van € 1.250,-.