ck Waarom zou ik een website laten maken? | Rocket Design

Waarom zou ik een website laten maken?

Een website laten maken wordt steeds gemakkelijker en steeds minder duur. En omdat het internet tegenwoordig erg veel bepaalt op het gebied van informatieverstrekking, kunnen bedrijven eigenlijk niet meer zonder. Je kunt naast een website laten maken ook zelf een maken, maar dit kost een leek vaak veel tijd en moeite – en wie ooit van de Gestaltpsychologie gehoord heeft, weet dat de vormgeving van een pagina erg precies komt. Daarom willen veel mensen liever hun website laten maken door een professioneel bedrijf als Webton. Toch zijn er veel mensen die ervoor kiezen er zelf een te maken. Als kunstenaar heb ik bijvoorbeeld een pagina gemaakt met een gratis websitemaker. Achteraf had ik liever een professional mijn website laten maken. Ik ben geen leek, maar toch heb ik dagen achtereen moeten zwoegen om er iets representabels van te maken. Doordat ik niets wist van HTML-codes heb ik alles met de hand moeten knippen en plakken, en alle afbeeldingen die ik wilde laten zien moest ik op een aparte site uploaden. Het is erg omslachtig en niet aan te raden.

Erg belangrijk bij het hebben van een eigen pagina is dat je vindbaar bent bij zoekmachines. Een website laten maken in plaats van het zelf doen kan dit vaak garanderen; bedrijven als Webton zorgen hier speciaal voor. En wat dacht u van mobiele telefoons? Veel zelfgemaakte sites zijn alleen gebouwd voor computers (sterker nog, alleen voor Windows-computers) en zijn op andere apparaten niet goed zichtbaar. Dit kan je een groot aantal klanten kosten; smartphones en tablets worden steeds vaker gebruikt, vooral als er even snel iets moet worden bekeken of opgezocht. Webton zorgt ervoor dat uw internetpagina op elk apparaat goed zichtbaar is. Bovendien hebben professionele webdesigners vaak al veel webpagina’s gezien en weten dan ook te zorgen dat je site uniek blijft. Een website laten maken garandeert dus vaak een origineler resultaat. Er wordt rekening gehouden met dingen als logo’s, hoofdkleuren en huisstijl van het bedrijf.

Een overzichtelijke website laten maken

Veel van mijn kunstenaarscollega’s hebben een eigen webpagina en ik kan vaak precies zien wie iets zelf heeft gemaakt en wie niet. Maar weinig mensen houden er rekening mee dat hun pagina boven alles overzichtelijk moet zijn; daarom is een website laten maken ook vaak veel handiger. Vooral wanneer een site draait om het laten zien van afbeeldingen is het zaak dat mensen er gemakkelijk doorheen kunnen scrollen of klikken. Mensen die een website laten maken hebben deze garantie; wanneer je zelf probeert er iets van te maken heb je die zekerheid niet. Mensen zijn vaak ongeduldig en wanneer een site te moeilijk is in gebruik, zoeken ze er eentje die wél doet wat ze willen. Ook erg belangrijk is het hebben van overzichtelijke tabbladen. De meest standaard tabs heten “home”, “about”, “gallery” en “contact”. Veelal staan ze bovenaan op de webpagina en hebben een duidelijk lettertype en een kleur die niet teveel overeenkomt met de achtergrond. Dit lijkt misschien gemakkelijk, maar wanneer de layout hier teveel van verschilt haken mensen erg snel af. Als u zeker wilt zijn van gemakkelijke navigeerbaarheid kunt u beter uw website laten maken. Een belangrijke regel, afkomstig uit de Gestaltpsychologie, is de Wet der Nabijheid. Dit houdt in dat van dingen die dicht bij elkaar zijn, automatisch wordt aangenomen dat ze bij elkaar horen. Dit klinkt vrij logisch, maar in de praktijk blijken mensen vaak de fout te maken dingen bij elkaar te zetten die niet bij elkaar horen. Dit gebeurt het meest bij afbeeldingen; die worden vaak bij de verkeerde tekst geplaatst, waardoor de boodschap onduidelijk wordt. De website laten maken voorkomt dit probleem; websitemakers kennen deze wetten.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van een website laten maken is dat men van professionals kan verwachten dat ze zorgen voor goede spelling en grammatica. Dit is erg belangrijk wanneer u professioneel wilt overkomen; een webpagina met fouten geeft geen betrouwbare indruk. Ook als u de tekst voor uw site zelf schrijft, is het raadzaam dit voor publicatie even te laten controleren. Eén verkeerde letter in een HTML-code en het gaat mis. Tenminste, dat denk ik – ik ben geen kenner natuurlijk. Wat ik wel weet, is dat het me heerlijk lijkt niet degene te zijn die het moet oplossen. Computers blijven ingewikkelde systemen en bovendien kunnen ze crashen. Ik zou liever mijn website laten maken en er zeker van zijn dat er backups van zijn, zoals Webton garandeert. Want als je een eigen bedrijf hebt, heb je het al druk genoeg; dan wil je je niet ook nog eens druk hoeven maken om dat soort dingen. Wilt u uw website laten maken, dan is het leuk om te weten dat Webton aan Linkbuilding doet. Het bedrijf zorgt voor hogere waardering in zoekresultaten door het plaatsen van meerdere links naar uw site. De reputatiescore wordt hoger bij elke inkomende link. Links die afkomstig zijn van een site met een goede reputatie verhogen de score ook. En hoe hoger de score, hoe hoger de positie in de zoekresultaten. Bereikbaarheid is erg belangrijk en veel bedrijven maken dan ook gebruik van google maps-plattegronden bij hun contactgegevens. Dit bespaart mensen de tijd en moeite zelf het adres op te zoeken. Bovendien probeert Webton zoveel mogelijk persoonlijk contact te hebben met de klant en goed contact is erg belangrijk bij het maken van een website. Laten maken heeft dus vele voordelen! Tevens meer info op http://www.agrobiopole.be/website-laten-maken/