ck Hoog in Google en de meeste bezoekers | Rocket Design

Hoog in Google en de meeste bezoekers

Iedereen die een site beheert ziet zijn webadres graag terug hoog in Google verschijnen wanneer er op relevante trefwoorden wordt gezocht. Het is voor veel mensen de snelste weg naar een website. Je hoort overal om je heen mensen die zeggen dat ze iets even zullen googelen. Deze zoekmachinegigant heeft zo’n groot marktaandeel, dat ze sites kunnen maken of breken. Want hoe goed een website ook mag zijn, alleen als deze hoog in Google staat zijn hoge bezoekersaantallen te realiseren. Gevonden worden is de belangrijke eerste stap tot succes. Daarna komt pas het daadwerkelijk aanbod van de webpagina’s aan bod. Overigens is het wel zaak dat beide gelijktijdig op niveau worden gebracht. Anders loop je het risico dat mensen je wel goed kunnen vinden, maar door slechte content worden afgeschrikt en je in de toekomst zullen overslaan. Zelfs als je hoog in Google staat zijn er altijd andere opties, dus moet je inhoudelijk sterk staan wanneer men voor het eerst bij je terecht komt. De concurrentie online is moordend. Het is niet makkelijk voor webmasters om websites populair te maken en een niveau vast te houden om de populariteit te kunnen bewaren. Tel daarbij op dat iedereen hoog in Google wil komen. Dit maakt het alleen maar lastiger om een toppositie te bereiken en deze vast te houden. Wanneer er meerdere pagina’s in aanmerking komen om op een hoge positie te worden geïndexeerd, zijn er altijd die kwalitatief prima in orde zijn maar desondanks aan het kortste eind trekken. Hoe zorg je er voor dat jij niet achter het net vist? Door gebruik te maken van slimme technieken waarmee je gegarandeerd hoog in Google komt te staan. Er is namelijk redelijk wat bekend over de manier waarop de zoekmachine de resultaten rangschikt. Met behulp van deze kennis en veel inzet is het mogelijk om een toppositie te bemachtigen.

Iedereen kan hoog in Google komen

Uiteindelijk is het met de juiste methoden altijd mogelijk om hoog in Google terecht te komen. Het is allemaal een kwestie van een goede aanpak. Met behulp van de volgende methoden is het mogelijk een goed resultaat te bereiken.

  • Zorg voor een heldere sitestructuur en goede achterliggende techniek.
  • Maak gebruik van linkbuilding om voldoende backlinks te genereren.
  • Wees actief op social media, het webadres moet regelmatig genoemd worden.
  • Blijf altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Maar hoe zorgen deze dingen er voor dat je hoog in Google komt te staan? Ten eerste is het van belang dat Google de site goed van indexeren. Dit heb je in eigen hand, want je kunt de boel zodanig opbouwen dat de algoritmes die worden gebruikt goed in staat zijn om alles te lezen. De logica hierachter is dat wanneer de automatische programma’s met de structuur overweg kunnen, men er van uitgaat dat menselijke bezoekers er ook mee uit de voeten kunnen. Een goede reden om hoog in Google te worden geplaatst. Een ander aspect is linkbuilden. Dit houdt in dat je er voor zorgt dat vanaf verschillende plaatsen op het web er links worden geplaatst naar jouw website. Dit zogenaamde linkprofiel wordt meegenomen in de metingen die moeten bepalen of de webpagina’s geschikt zijn om hoog in Google te staan. Let wel op dat deze backlinks op een eerlijke manier worden verkregen. Methoden als spammen worden afgekeurd en zelfs bestraft met penalties. In zo’n geval wordt je juist naar beneden gehaald in de resultaten van de zoekmachine. Een grote mate van activiteit op de diverse social media is eveneens van belang. Hieraan wordt afgelezen of de site een grote autoriteit geniet. Hoe meer volgers, des te sneller een positie hoog in Google kan worden bereikt. Ten slotte is het van belang om altijd op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen. Er wordt continu gesleuteld aan de algoritmes die bepalen hoe hoog in Google verschillende sites worden weergegeven. Houdt rekening met ontwikkelingen en anticipeer hierop. Je blijft dan de concurrentie voor en kan ze aftroeven met nieuwe methoden. Daarnaast moet je ook vooral de don’t bijhouden, om een penalty te voorkomen.

De eerste hit in een zoekopdracht

Hoe hoger, des te beter, dus sta je het liefste op één. Als het eventueel kan zelfs voor verschillende zoektermen. Dit is mogelijk, maar vergt wel veel expertise en geduld. Wanneer je echt graag hoog in Google wil staan, kun je dit het best bereiken met de hulp van professionals. Een goede partij om mee in zee te gaan is Webton. Dit bedrijf is al jaren actief op dit gebied. Internetmarketing van een grote klasse is waar zij voor staan. Zij hebben diverse sites hoog in Google gekregen en kunnen dit ook voor jou doen. In het kort zit het als volgt.

 

  • Ze hebben kennis en ervaring met internetmarketing.
  • Zijn actief in de wereld van zoekmachineoptimalisatie.
  • Weten waar Google op let bij het indexeren.
  • Kunnen hierop inspelen en hebben bewezen resultaten.

Hoog in Google willen we allemaal wel staan, maar alleen met behulp van Webton kun je er echt op rekenen dat dit ook gaat gebeuren. Neem gerust eens een kijkje op hun eigen site: www.webton.nl, waar je allerlei informatie vindt. Niet alleen houden ze een blog bij met onder andere tips over hoe hoog in Google te komen, ze hebben ook referenties naar tevreden klanten. Kortom, een betrouwbare partij om mee in zee te gaan.