ck Goed vindbaar | Rocket Design

Goed vindbaar tegen een redelijke linkbuilding prijs

Goed vindbaar tegen een redelijke prijs

Hoe maak ik mijn website anno 2013 goed vindbaar? Steeds meer bedrijven stellen zichzelf die vraag. Een SEO-optimalisatie doorvoeren over de site, een Adwords-campagne voeren of advertenties plaatsen met een link naar de site? Het kan een goedkoper, want tegen een redelijk linkbuilding uitbesteden kun je doorgaans al hoog scoren in Google.

Wat is linkbuilding?
Met linkbuilding plaats je op tal van sites en social media links naar jouw eigen site. Hoe meer backlinks naar een bepaalde site, hoe hoger Google die site waardeert. Daarbij kijkt de zoekmachine ook naar de kwaliteit van de site die backlinkt. Want hoe hoger de pagerank (waardering) van de site, hoe meer waarde Google toekent aan een externe link.

Doorlooptijd van een campagne
Je kunt doorgaans voor een redelijke linkbuilding prijs al een gedegen campagne voeren. Vanaf 30 links stijgt je site doorgaans een aantal plekken in de zoekresultaten van Google. Hou er rekening mee dat er ongeveer twee maanden over heen gaan voordat je daadwerkelijk resultaat ziet van een campagne. Overigens neemt dat resultaat doorgaans na circa een half  jaar weer af en kan het verstandig zijn om een nieuwe linkbuildingcampagne te starten.

De juiste linkbuilding prijs
Je kunt doorgaans al een redelijke linkbuilding is hot met een bureau afspreken door vooraf meerdere campagnes vast te leggen. Het kan slim zijn om iedere campagne op een ander keyword in te steken. Zo word je in Google op meerdere zoektermen beter gevonden. Om een linkbuilding prijs te vinden die niet al te hoog is, kan het verstandig zijn om op zoek te gaan naar een bureau in het oosten van het land. Daar hanteren ze doorgaans wat lagere linkbuilding prijzen dan in het westen.