ck Eenvoudig een website laten maken | Rocket Design

Eenvoudig een website laten maken

Tegenwoordig tel je niet meer mee zonder een eigen site. Een website laten maken is zo ongeveer het eerste dat je moet dan, wanneer je iets op touw wil zetten. Dat geldt voor alle organisaties: van grote en kleine ondernemingen tot sociale verenigingen en sportclubs. Natuurlijk ga ik ook mee in de vaart der volkeren. Ook ik heb een mooie website laten maken. Misschien vind je het raar dat ik het niet zelf heb aangepakt, maar voor een goed resultaat kon ik me beter tot een professioneel bureau wenden. Zelf heb ik als het ware twee linker muisarmen, ik ben een ontzettende digibeet. Het dagelijks gebruik van een computer gaat me simpel af, maar de technische kant die daarachter steekt ligt me totaal niet. Als ik nerds hoor over programmeren, dan haak ik al snel af. Een website laten maken was voor mij dus de voor de hand liggende optie. En spijt heb ik er zeker niet van, want het resultaat mag er absoluut zijn. Het is een beeldige webstek geworden. Vanaf het begin heb ik vertrouwen gehad in een goede afloop. Een website maken houdt in dat een ander je visie moet realiseren. Het is dus belangrijk dat je een beetje op één lijn zit. Tijdens de intake kreeg ik al de indruk dat dit goed zat. Nadat is duidelijk maakte wat het doel van het webadres was, welke bezoekers ik wenste te trekken en wat ik wilde uitstralen, hebben we een goed plan samengesteld. Daadwerkelijk de website laten maken, moest nog gebeuren, maar het vertrouwen was bij mij toen al groot. Ook vond ik het fijn dat er met vaste prijs afspraken. Geen gerommel dus na afloop met hoger uitgevallen kosten of andere smoesjes. Gewoon de afgesproken prijs betalen en precies ontvangen wat je daar voor krijgen zou. Het hoort natuurlijk allemaal voor zich te spreken, maar volgens mij zijn er ook een hoop cowboys actief in dit wereldje waar alles minder netjes gaat. En ik stel een betrouwbare partner altijd op prijs.

Een website laten maken heeft veel voordelen

Zelfs mensen die handiger met computers zijn dan ikzelf, kan ik een website laten maken aanbevelen. Het is toch een vak apart en er zijn veel pluspunten aan de uitbesteding aan professionals. Voor mij waren de volgende redenen ook erg belangrijk om hiervoor te kiezen.

  • Het is snel gebeurd, ze gaan efficiënt te werk.
  • Een website laten maken houdt bovendien in dat je er zelf minder mee bezig hoeft te zijn.
  • Je kan je eigen (bestaande) logo en huisstijl laten integreren zodat het toch een uniek uiterlijk krijgt.
  • Je profiteert van de kennis van mensen die hier veel ervaring in hebben.

En dan nog zoiets moois aan een website laten maken: ze hebben responsive webdesign toegepast. Dat houdt in dat gedetecteerd wordt met welk apparaat de gebruiker aan het surfen is. Tegenwoordig gebruiken namelijk steeds meer mensen hun smartphone of een tablet. En ook op die schermen wil je dat alles er goed uitziet. Met responsive webdesign is er altijd sprake van een optimale weergave, omdat de lay-out wordt aangepast aan het apparaat dat gebruikt wordt. Dat zijn van die handige dingen de je met een beperkte kennis nooit voor elkaar gaat krijgen. Nadat ik die website laten maken had, moest ik me echter wel een beetje bekwamen in het onderhouden ervan. Dat is immers iets wat je toch beter zelf kunt doen. Als er andere content op moet komen, is het wel zo handig dat je dit direct aan kunt passen. Dus zonder de tussenkomst van anderen. Veel hangt in deze af van de structuur van de site. Ik had de site laten maken in CMS van WordPress. Dat is erg makkelijk om te onderhouden, ik kan het andere digibeten aanbevelen. En als je toch moeite hebt hiermee dan is het mogelijk een korte cursus te volgen die veel duidelijk maakt. We gaan de digitale revolutie niet stoppen, dus is kennis alleen maar goed.

Aanbieders en waar je op kunt letten

Je wilt ook een website laten maken? Heel verstandig. De vraag die overblijft is dan wellicht: door wie? Dat is een persoonlijke keuze, dus die ga ik niet voor je maken. Wel kan ik je een handje op weg helpen met wat tips. Let wel, dit zijn zaken die ik zelf belangrijk vind, ook daar mag je een andere mening over hebben. Het belangrijkste punt spreekt denk ik voor zich: kies een betrouwbare partner. Kijk goed na of er sprake is van referenties en of je die enigszins na kunt trekken. Je wil natuurlijk niet met oplichters te maken krijgen. Mensen die een website bouwen doen er verder verstandig aan om vooraf te bepalen wat precies de wensen zijn. Vervolgens leg je die voor (er zou altijd een vrijblijvend gesprek mogelijk moeten zijn). Alleen als je erop vertrouwd dat je hier een website laten maken kunt die voldoen aan je eisen, ga je verder onderhandelen over bijvoorbeeld prijs en termijn. Wees niet bang om kritisch te zijn, want het is niet niks. Er zijn een hoop mogelijkheden voor mensen die een website laten maken. Kies verstandig en neem een bureau met een goede reputatie. Webton is bijvoorbeeld zo’n aanbieder. Die hebben ook een portfolio met uiteenlopende sites van hun hand. Aan dergelijke dingen kun je zien dat het een betrouwbare partij is. Let op zulke zaken.