ck Cursus online marketing | Rocket Design

Cursus online marketing

Als je een bedrijf hebt, is het belangrijk dat je potentiële klanten weten dat je bestaat. Ze moeten weten wat je bedrijf verkoopt en alleen naamsbekendheid kan al een hoop klandizie opleveren. Om dit te bereiken, is reclame maken erg belangrijk. Reclame maken kan op verschillende manieren. Je kunt, als je hier het budget voor hebt, reclamespotjes uitzenden op de nationale televisie, of als je wat minder geld hebt op de lokale zenders of via de radio. Ook verspreiden grote bedrijven vaak landelijk folders en krantjes en adverteren ze in dagbladen en tijdschriften. Lokale, kleinere bedrijven hebben vaak een kleiner budget en gebruiken daarom de lokale kranten om advertenties in te plaatsen of verspreiden flyers in de buurt. Het internet wordt echter steeds belangrijker, en daarom is het van belang dat een bedrijf ook aan online marketing doet. Consumenten gaan steeds vaker op het internet op zoek naar de producten die ze willen aanschaffen, dus moet je er als bedrijf als de kippen bij zijn als je iets wilt verkopen. Een goede zichtbaarheid en bekendheid op het internet is dus van belang. Niet alleen bedrijven die over het algemeen in hun winkels producten verkopen of diensten aanbieden, maken gebruik van het internet voor de marketing. Er komen steeds meer bedrijven bij die louter via het internet hun producten verkopen. Deze zogenaamde internetwinkels zijn in opkomst en nemen een steeds groter deel van de markt in. Om de concurrentie voor te blijven, is het dus van belang dat je een goede positie hebt op het internet en de consument je gemakkelijk online kan vinden. Een cursus online marketing is daarom een goede manier om je te onderscheiden van de rest en de concurrentie een stapje voor te zijn. Met een cursus online marketing leer je hoe je je bedrijf het beste online kunt promoten, jezelf beter zichtbaar kunt maken online en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website als een van de eerste resultaten naar voren komt in een zoekmachine.

Profileer je met een cursus online marketing

Een cursus online marketing leert je verschillende vaardigheden met betrekking tot het online promoten van de website van jouw bedrijf. Een cursus online marketing is belangrijk, omdat er heel wat manieren zijn om online reclame te maken voor je bedrijf, waar veel mensen niet veel over weten. Daarom heb je altijd een stapje voor met een cursus: online marketing is niet moeilijk, maar het kost wel veel tijd en energie en hoe meer je er over weet, hoe gemakkelijker en effectiever het wordt. De basis van een goede marketingstrategie is een goede website voor je bedrijf: hier komen klanten altijd terecht. Op welke manier je je klanten ook bereikt, het grootste deel zal uiteindelijk altijd op je site terecht komen. Daarom moet deze er professioneel uitzien, goed functioneren en bovendien duidelijk uitstralen wat je bedrijf doet of verkoopt. Als de basis goed is, kun je er op verschillende manieren, die je leert in de cursus online marketing, voor zorgen dat je website beter bezocht wordt. Je kunt op verschillende manieren bereiken dat je klanten naar je website gaan. Allereerst kun je in de reclameboodschappen die je niet via het internet verspreidt, je website duidelijk noemen. Zorg ervoor dat de domeinnaam zoveel mogelijk overeenkomt met je bedrijfsnaam of wat je verkoopt. Klanten zullen zien dat je een website hebt in de reclameboodschappen, maar zullen de exacte domeinnaam vaak niet onthouden. Veel mensen gebruiken een zoekmachine, waar ze in typen wat ze wel weten: de bedrijfsnaam of het product waarin ze geïnteresseerd zijn. Het is dus van groot belang, dat als een klant een zoekterm die te maken heeft met jouw bedrijf en wat je verkoopt, invoert in een zoekmachine, jouw website als een van de eerste resultaten tevoorschijn komt.

Maak je kenbaar op het internet

Met een cursus online marketing leer je verschillende dingen. Het voornaamste doel van de cursus online marketing is dat je er zelfstandig voor kunt zorgen dat je bedrijf beter vindbaar en zichtbaar is op het internet. Saxion is een bedrijf, dat een cursus online marketing aanbiedt voor iedereen die daarin is geïnteresseerd en wil leren om zijn of haar bedrijf te promoten op het internet. Enkele dingen die je leert in de cursus online marketing van Saxion:

De webanalyse, die wordt aangeleerd met behulp van Google Analytics, heeft als doel om een beter inzicht te krijgen in het bezoekersgedrag op je website en kan je helpen om je website effectiever te maken. De cursus online marketing leert je daarnaast zoekmachineoptimalisatie: het optimaliseren van je website voor vindbaarheid door zoekmachines. Deze term is afgeleid van de, ook in het Nederlands veel gebruikte, Engelse afkorting SEO, die staat voor Search Engine Optimization. Je kunt op verschillende manieren je website beter vindbaar maken door zoekmachines. Zo leer je in de cursus online marketing bijvoorbeeld speciale teksten (ook wel SEO-teksten genoemd) te schrijven of te laten schrijven, die zijn gebaseerd op een of meerdere zoektermen. Deze zoektermen hebben te maken met het bedrijf en wat er wordt aangeboden. Deze zoekwoorden worden met een bepaalde dichtheid in de tekst verwerkt en de tekst wordt vervolgens op de website geplaatst. Zoekmachines zullen de website, als er wordt gezocht op dit zoekwoord, hoger in de zoekresultaten plaatsen en hierdoor zal je website sneller worden bezocht door potentiële klanten. Blijf de concurrentie voor en volg een cursus online marketing bij Saxion!